Strikketid, veste og garn

Forandringskriller med stort F

Jeg er helt sikkert ikke den eneste, som har forandringskriller lige for tiden. Mit er kæmpe stort lige nu. Det kan virke så dobbeltmoralsk, når jeg gerne vil købe færre, men bedre ting, og lige nu har en KÆMPE lyst til at bruge penge. Det er vist rigtig godt at vi sidder hjemme i Jylland lige nu. Det gør nu ikke at min ønskeliste bliver mindre. Vores køkkenprojekt er blevet udskudt endnu engang, så selvfølgelig trækker det ekstra meget i mig, at fortsætte et andet sted. Så vi er tilbage ved stuen, som stadigvæk mangler lidt detaljer hist og her. Hvem ved om der skal lidt forandring til, når vi er tilbage i København igen.


Lige nu bærer vores stue (stadig) utrolig meget præg af de brune, beige, hvide og sorte nuancer, men jeg vil så gerne have lavet om på den del. Det er åbenbart sværere end som så, selvom intentionen også var god med de nye billeder, som jeg viste frem her.

Der skal åbenbart andet til, selvom billeder altid er en rigtig nem måde at skabe et andet udtryk med. Jeg har fornyligt malet alle gulvene en ekstra gang, så der nu ikke er nogle sorte riller imellem gulvet længere. Det har givet utrolig meget ro i det lille rum, som både rummer sofahjørne og spisehjørne. I takt med at vi også har fået malet stuen hvid, så virker rummet også større nu, og nu er det simpelthen på tide, at der skal ske noget andet derinde. Lige nu består vores rum primært af nedenstående interiørdele. 
Gardiner HER // Arne Jacobsen sort stol HER // Aiayu pude HER // Plakat HER // FDB træstol HER // HAY Matin Lampe HER // LILLEROD kurv HER // SKAGERAK potte HER // Hübsch Spisebord HER

Som I kan se på tingene ovenover, så er meget af det i beige, brune og hvide nuancer, og jeg synes også at det rigtig smukt, men åh hvor gad jeg godt lidt mere farve.  Jeg har prøvet at hive vores sorte Arne Jacobsen stole ned igen for at få noget andet ind i rummet, og det har faktisk hjulpet, selvom jeg nu allerhelst gerne ville have træstole rundt om bordet. Og nu tænker man sikkert at træstole gør det endnu mere ensfarvet, men åh, hvor kunne vi godt tænke os nogle stole, som man sidder lidt bedre i.

Jeg elsker min smukke Lillerød kurv, som jeg lige nu bruger til alt mit garn. Lampen er det seneste, som jeg har købt til lejligheden. Den er så fin, og så elsker jeg at den har tre lysfunktioner, som gør at man kan justere lyset efter behov.

Vores spisebord fra Hübsch er også utrolig smukt, men vi synes desværre at det er en anelse for stort til lejligheden. Derfor kunne vi rigtig godt tænke os et mindre nu.

Hvis jeg helt selv kunne vælge så skulle stuen bestå af nedenstående elementer.
Gardinerne fra &Drape står højt på ønskelisten. Den gule farve er så sommerlig, og den vil bare gøre at de andre ting i stuen vil fremstå meget varmere. Vi savner at have et rundt bord, og kunne jeg selv vælge så skulle det være det smukke fra FDB, da det lige akkurat passer i målene. Det er svært at finde runde borde i størrelserne ø110 og ø115. Kan I tippe om nogle smukke?

Og stolene fra &Tradition er så smukke, at jeg ville ønske at de stod rundt om bordet sammen med vores fine Jørgen Bækmark stol fra FDB.

&Tradition stol HER // FDB spisebord HER

Det er jo lidt skørt at lave collager i disse tider, hvor man skal tænke på at købe færre ting. Og én ting, som jeg lovede mig selv dengang vi flyttede til København var at vælge færre, men bedre ting. At vælge alt nipseriet fra og prioritere de gode køb, som man ikke vil blive træt af. Jeg tror faktisk også at det er derfor, at det tager os så lang tid om at beslutte, hvad det er, som vi gerne vil have gjort inde i stuen, fordi vi vil nødigt ende ud i, at købe ting, som vi fortryder lige bagefter. Jeg forsøger stadig at gå efter den tankegang, men man er jo også nødt til at forsøge sig frem indtil man har fundet de rigtige elementer til sit hjem.

Jeg elsker i forvejen altid at lave collager, fordi jeg på den måde får en helt anden fornemmelse af, hvordan tingene spiller sammen når man ser det på den måde. Så det er også et godt tip, hvis man går og overvejer forandring.


(Nogle af de ting som vi har i stuen kan du finde her: HAY bella bord HER // AIAYU Raul pude HER // AIAYU Heather pude HER)

Det andet hjørne af stuen begynder at være som det skal være, særligt efter vores nye tæppe, som vi købte i Marokko er flyttet ind. Vi har tilføjet et større sofabord, men vi kunne nu stadig godt tænke os en lænestol, så det kan blive et rigtigt sofahjørne. Vi har kigget på den fra TaktCPH, ikke kun fordi den er bæredygtig og rigtig god til prisen, men også fordi den bare er så smuk og enkel.

Vores Floyd sofa fra Sofacompany er vi stadig rigtig glade for, fordi den har så let et udtryk. Vi har selv designet den, og det kan du også nemt gøre, hvis du går og overvejer en fra dem.

Men som I kan se, så er det stadig meget farve i farve, så derfor er jagten nu sat ind i at finde nogle ting, som kan “live” rummet op” og supplere vores andre møbler.

Vi har igennem det sidste stykke tid prøvet at nærme os det udtryk, som vi godt kunne tænke os inde i stuen, men det er bare som om, at jeg aldrig bliver helt tilfreds. Der mangler stadig en del, men som mange af os ved, så hænger pengene ikke på træerne. Man har lov til at drømme og jeg drømmer lige nu om mange smukke ting. Listen er længere, men man skal jo starte et sted.

Rigtig dejlig weekend,
Kram

 

 

2 kommentarer

  • Louise

    Har du nogle gode råd ift. at male gamle trægulve med brede/dybe fuger i mellem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Cecilie Philipp

      Der er jeg desværre ikke den rette at spørge. Min kæreste har stået for det meste i starten, da vi overtog lejligheden, og jeg ved at han bare youtubede sig frem. Og her for nylig hvor jeg bare malede, der brugte jeg bare vores trægulvmaling mellem brædderne 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Strikketid, veste og garn