Ugen der gik, og ugens højdepunkter

Forsinket guide til Prag

Det er ved at være efterårsferie for mange, og flere af jer har efterspurgt gode tips til Prag. Det gav mig anledning til at strikke en lille Prag guide sammen, som jeg håber at I kan få glæde af, hvis I overvejer en tur til smukke Prag.

I august tog Jacob og jeg en smuttur til Tjekkiets hovedstad, Prag. Det var en ret spontan beslutning, men jeg er glad for, at vi valgte den skønne by!
Vi ville gerne et sted hen, hvor vi kunne opleve noget arkitektur, og spise en masse god mad. Og så faldt vores valg på Prag, hvilket virkelig var en positiv overraskelse. Jeg havde ingen forventninger til byen, og det gjorde kun turen bedre.
Jeg havde også lovet mig selv, at det skulle være en ferie uden for meget brug af telefonen. Derfor har jeg heller ikke fået alle vores restaurantbesøg skrevet ned, men jeg lover at jeg nok skal anbefale de steder, som jeg har fået taget billeder af.

Normalt kan jeg rigtig godt lide at tage velforberedt på storbyferier, men vores tur til Prag opstod ret spontant, hvilket betød at der ikke var særlig meget forberedelsestid. Det er ikke fordi, at jeg ikke kan lide overraskelser, og se hvor ferier bringer os hen, men jeg elsker at have en idé om, hvor de gode gemmesteder befinder sig, før jeg tager afsted. Heldigvis er Jacob og jeg ret ens på det punkt.

Prag er utrolig charmerende og virkelig et besøg værd. Jeg var så imponeret over den smukke smukke arkitektur, som meget af byen bærer præg af. Men der er langt imellem de gode steder, hvis man gerne vil gå. Medmindre man selvfølgelig godt kan lide, kun at opholde sig i centrum. Hvis man godt kan lide at udforske alt det omkring, vil jeg anbefale, at man hjemmefra har forberedt sig en smule på, hvad man gerne vil se eller opleve. Med dette tænker jeg nok mest af alt på de gode caféer, restauranter og shoppingmuligheder.

Prag er inddelt i forskellige distrikter, og vi var primært i Prag 1,2,3,5 og 7.

Vores hotel lå rigtig godt placeret i Prag 7. Vi skulle kun gå ned ad en bakke og hen over en bro, så var vi i Prag 1. Så man kan sagtens bosætte sig der.

Prag 1 er centrum, og her finder du også den gamle bydel, hvilket var stedet, hvor vi opholdte os mest.

Vi gik rigtig meget rundt, og benyttede os nærmest ikke af den offentlige transport, selvom den var så billig, at det næsten var dumt at lade være.


Seværdigheder og oplevelser

Vi havde fire dage i Prag, og målet med ferien var ikke at se en hel masse, men at nyde og opleve byen, spise en masse god mad og få nogle gode aftener ude i byen. Men hvad vi oplevede, og hvad jeg mener er værd at opleve er:

Karlsbroen fordi den er så levende og smuk både tidligt på dagen og om aftenen.


Man skal simpelthen se slottet, og det er hele gåturen værd. Turen derop er smuk og det samme er alle de små gader.

Det famøse astronomiske ur og pladsen omkring, som rummer så meget fin arkitektur. Det grænser tilmed op til alle de små kriglede gader, hvor I sikkert vil fortsætte hen mod.

Besøg en af deres mange smukke kirker

Prag har en fantastisk kattecafé (til de af jer som kan lide katte). Vi var på Caféen Cici Kavárna, og ej men jeg var solgt. De har kun racekatte, og jeg kunne ihvertfald have taget flere med hjem.

Tag et smut forbi Letna Beer Garden. For det første er udsigten derfra utrolig smuk, og kommer du om sommeren så summer der virkelig af liv. Der er petanquebaner inde parken, små madboder og musik. Det virker til, at både lokale og turister gør brug af stedet.

Udforsk det gamle kvarter! Det er så smukt, og du finder så mange fine små caféer rundt omkring

Prøv en tur i deres gamle charmerende sporvogne


Vi var faktisk ikke inde på nogle museer i denne omgang. Jeg tror mest af alt, at ferien bare skulle være en afslapningsferie, hvor vi fik gået en masse ture og spist en masse god mad. Det bød Prag virkelig på.


Madoplevelser i Prag

Prag er byen du skal tage til, hvis du gerne vil have meget mad, og god mad for pengene.

De bedste spisesteder fra vores tur:

Patisserie Boulangerie, au GOURMAND. Dette var ikke en fantastisk madoplevelse, men det lå så hyggeligt placeret i den gamle bydel, og så var det en meget lokal café med rigtig god stemning.

banh-mi-ba er en kæde med asiatisk og vietnamesisk mad. Det er ikke de mest hyggelige omgivelser, men maden var rigtig god! Og så er det bare uhørt billigt.

Jacob havde hjemmefra bestilt bord på Michelin restauranten Field. Field er en forholdsvis ny restaurant, som åbnede i 2018, og allerede i 2019, fik de deres første stjerne. Deres koncept er så gennemført, og for ikke at tale om maden, som virkelig var feriens højdepunkt! Vi fik bord til deres frokostmenu, som bestod af 5 forskellige retter. Hver sin var helt fantastisk og var virkelig en madoplevelse ud over det sædvanelige!

Public Chili er en asiatisk restaurant, som umiddelbart ikke ser vildt indbydende ud. MEN! Maden var helt vildt god, og du får rigtig meget for pengene.

Vi konkluderede hurtigt at Prag ikke blev stedet, hvor vi fandt en god café, hvor de serverede god kaffe. De steder vi undersøgte i Prag havde alle sammen lukket. Vi fandt dog et ret nice sted (langt væk fra alting), som også sælger et hav af sneakers. Stedet hedder Vnitroblock, og trods en lang gåtur, så er det et besøg værd!

Ellers har jeg hørt at Kafe Karlin skulle være god, ved dog ikke om den stadig eksisterer. Tilmed er kæden Mamacoffee også god!

Ølbaren Pivovarsky Klub var trods deres lidt kedelige og underlige indretning rigtig god! Der var jo over 300 forskellige slags øl, og selv jeg som dårlig øldrikker, kunne finde flere gode som jeg måtte prøve.

Et must er altså at prøve deres vanvittige vafler med is! Jeg har da sjældent smagt noget sødt, som jeg så godt kunne lide!

Skal man have drinks, så var en god oplevelse Hermingway Bar. Det er altså også en oplevelse værd! Pas på med deres drinks – de er virkelig stærke, men deres tapas var utrolig lækker!


Shopping: 

Prag er ikke en by man skal tage til for at shoppe. De har ikke mange specialbutikker og vintagebutikker, som i Amsterdam og Berlin. Det er som om vintageuniverset, som vi kender til fra Amsterdam, Berlin og Budapest ikke helt er kommet Prag endnu.

Du finder selvfølgelig de klassiske kædebutikker som Mango, Cos, H&M og ZARA.
Men leder du, så skal du nok finde enkelte gode rundt omkring. Og vi fandt: 

Freshlabels, som var rigtig stærk på sneakers og andre støvler. Især herretøjsafdelingen var god, men tøjet var meget sportsrelateret. De havde til gengæld også mange lækre produkter. 

Pagefive er en lille bog- og magasinbutik, som er meget cool. Den ligger i Praha7, og lige på den gade finder du også hyggelige caféer.

Bookt Therapy er også en lækker bog- og magasinbutik, som jeg personligt synes endnu bedre om. Vi kunne sagtens have pakket kufferten med mange lækre bøger! Den var både indbydende og hyggelig, og man fik lyst til at blive hængende.

Hvis man er til japansk keramik og generelt godt kan lide te, så finder du den flotteste japanske keramik og te forretning i Prag. Den hedder Tea Mountain og man skal tage derind, hvis man er Karlin området.

I Karlin området finder du også Vitras showroom, som også varmt kan anbefales.


Jeg kunne blive ved med at pointere hvor smuk Prag er, og byen er virkelig et besøg værd!
Og vil man bare et sted hen hvor alting er billigt, så tag til Prag!

Jeg håber, at bare lidt af det kunne bruges,
Og tak fordi at du læser med,
Knus

2 kommentarer

 • Jeg var også helt på røven over byen, og skamroste den også gennem alle dagbogs-indlæggene på bloggen, da jeg kom hjem fra en tur dertil i august. Det er virkelig et rigtig skønt sted 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Cecilie Philipp

   Kan jeg godt forstå! 🙂 Det er virkelig en skøn by ja! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik, og ugens højdepunkter