Farvers betydning og indretningsovervejelser lige nu

Julejournal No. 1

Jeg er på alle måder en julepige, og jeg elsker mere eller mindre alt omkring julemånederne. Det er for mig en så glædelig tid, hvor alting drejer sig om alt det gode og alt det kærlige. Det er en tid, hvor vi alle trods travlhed ønsker at være i godt humør, og det er her at vores overskud oftest sættes på prøve. Men hvem bliver ikke glad for når der spilles Driving Home for Christmas med Chris Rea? Det er jeg sikker på, at de fleste gør.

Det er en helt særlig tid på året, men jeg ved også godt, at der sidder mange på den anden side, som ikke er så glade for julen, og nærmest afskyer den her tid.  Men jeg tænkte…. Det skal for det første ikke afholde mig, til at lave nogle julede indlæg. Og uanset om man er til julens hyggelige stunder eller ej, så kan man vel altid sørge for, at lave nogle hyggelige ting herimellem.

Det har givet mig anledning til at lave nogle små julejournaler, hvor jeg fra nu af og op til december vil dele forskellige julerelaterede indlæg.

De små journaler vil vedrøre alt fra gode kalendergaveønsker, gode julegaveønsker, min måde at være kreativ på, hvad man selv kan begive sig i kast med og måske meget andet??

Nu til Journal no. 1…


Journal no. 1

Den første journal skal handle lidt om, hvordan jeg har julet tidligere, og hvad jeg gør for at få en hyggelig december.

Jeg sørger altid for, at være forberedt op til december. Ikke fordi, at der skal være styr på det hele, men hvis jeg har styr på mine mål, så finder jeg mere ro i, at hygge mig i løbet af det december. Jeg er helt sikkert ikke den eneste der altid føler, at måneden flyver afsted, og man sidder som regel altid tilbage med en masse tanker omkring, hvad man ikke nåede. Den følelse vil jeg helst undgå, så i november gør jeg altid det, at jeg:

 • Lader en eller anden julekalender køre i baggrunden herhjemme de dage, hvor jeg er hjemme. En evig favorit hos mig er Absalons Hemmelighed, og jeg tror, at jeg har set den minimum 10 år i træk. Jeg kan anbefale mange, men i år kunne jeg godt tænke mig at begive mig i kast med en, som jeg ikke har set så meget. Nogle gode bud?

 • Får set minimum én julefilm
 • Får lavet adventkalendre til min familie og Jacob. Jeg elsker, at have tid til at fordybe mig i, hvad min familie skal have, og så synes jeg, at det er så utrolig hyggeligt, at skabe en personlig og hyggelig kalender til dem.
  Sidste år købte jeg den smukke hørjulesok, som I kan se på nedenstående billede. Heri bliver Jacobs adventsgaver gemt, og sokken skal gerne være fyldt til den første søndag i advent. Julesokken er fra House Doctor, og kan faktisk findes lige her*. Den anden kalender er købt i den lokale genbrug i Haderslev, hvor jeg kommer fra.

 • Jeg elsker gammelt julepynt, så derfor kigger jeg også altid efter det, når jeg er rundt i de forskellige genbrugsbutikker. Jeg synes at gammelt julepynt er så fint og nostalgisk, og det er oftest det ældre julepynt, som jeg forbinder allermest med jul.
  Nissen på nedenstående billede fandt jeg sidste år, og ja den er så grim at den faktisk er skøn!

 • Finder alle mine julede magasiner frem og finder inspiration til min juleindretning. En fantastisk bog er Grangivelig jul, som for det første er en så æstetisk fin og smuk bog. Samtidig har den givet mig mange kreative idéer til, hvad jeg selv har kunnet lavet. Den kan købes her.
  Blandt andet denne krans fra bogen gav mig idéen til at lave den krans med piberensere nedenunder.

 • Går en tur i Søstrene Grene og lader mig inspirere til idéer igennem alle deres gode materialer.
 • Finder ud af, hvilke kreative ting, som jeg godt kunne tænke mig, at lave på mine fridage.
  Jeg har allerede lavet en julesok og en ranke, som I kan se nedenunder. Indtil videre ved jeg også, at jeg gerne vil lave nogle papirsophæng. Derudover har jeg også købt filt. Sidste år lavede jeg forskellige dyr i filt, og det var faktisk ret fint til juleophæng.

 • Finder ud af, hvilke juleopskrifter jeg gerne vil give mig i kast med til de forskellige konfektdage vi holder i familien. I 7 år har jeg været med til Jacobs og hans families konfektdag, hvor vi fra morgenstunden producerer konfekt og småkager til den helt store guldmedalje. Den tradition har min mor og jeg også taget til os. Så for tre år siden startede vi også på det. Og det er egentlig ikke fordi, at vi laver det helt vilde, men vi gør det udelukkende for hyggens skyld. Og når man bager og står i køkkenet, så giver det altid anledning til at snakke om alt muligt andet.

 • Finder ud af, hvilke julemarkeder vi kan glæde os til i København. Til de af jer fra København – kom gerne med anbefalinger :)Jeg kan selv anbefale Godsbanens og Ridehusets julemarkeder i Aarhus, og et besøg værd er i hvertfald også Designskolens julemarked i Kolding.

(Vasen er fra Lyngby porcelæn, og kan købes lige her*).

 • Finde ud af, hvad vi vil nå at opleve i København i december. Vi ved, at vi vil i Tivoli, vi skal skøjte og gå en hel masse ture rundt i byen og se den skønne julebelysning. Og ej men selvom det er lidt tidligt, så er det lidt hyggeligt, at se Elmegade med krans allerede!De sidste par år har vi været i Den gamle by i Aarhus, både med min og Jacobs familie, og det er virkelig bare så hyggeligt i julemånederne! Der har vi blandt andet også fået vores skønne nisse fra.

 • Som noget af det vigtigste i november, er også at finde julepyntskassen frem fra loftet. Det er så hyggeligt, selvom det mere eller mindre er det samme man finder frem hvert år. Selvfølgelig kommer der også lidt nyt/gammelt til hvert år.Jeg har allerede udset mig flere juleting, som jeg godt kunne tænke mig til december.
  Der går altså ikke længe før, at min kasse skal findes frem!

Jeg har aldrig haft så lang juleferie, som jeg havde sidste år. Jeg nød det fuldt ud, trods eksamensperioden  lå og pressede på ved siden af. I år bliver lidt anderledes fordi, at jeg skal arbejde noget mere. Det gør slet ingenting, og det betyder ikke, at jeg glæder mig mindre til jul. Nu ved jeg, hvad jeg kan glæde mig til, og jeg tror umuligt, at jeg kan blive skuffet i København. Vi glæder os i hvertfald til, at nyde december herovre.

Sidste år nåede jeg også at have et par vagter på min gamle arbejdsplads, Lohmann Store i Haderslev, som i øvrigt er en så besøgsværdi butik, hvis man overvejer, at tage et smut forbi Sønderjylland.

Vi har i de sidste par år haft juletræ inde i lejligheden. Jeg tænker, at det bliver lidt klemt i år, men hvis Jacob ønsker det, så kan jeg vist ikke komme uden om.

Og til sidst… Et lille billede fra en solskinsmorgen i december sidste år.

Til næste gang kan I glæde jer til, at jeg deler 24 gode pakkekalendergaveidéer.

Kram og tak fordi du læser med,

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvers betydning og indretningsovervejelser lige nu