Julejournal No. 2

Julejournal No. 3

Vi har budt julen velkommen hos os, og den første juleting er kommet op og hænge. Jeg har fået denne smukke peberkornskrans, som nu hænger smukt på vores dør. I kan købe dem på Lohmanns hjemmeside lige her, og ellers så ved jeg til de af jer, som bor i København, at de også kan købes i små ved Torvehallerne. Det opdagede jeg i dag, da vi var forbi for at smage på årets første glas gløgg.
Nu kan julen bare komme an, og jeg glæder mig helt vildt til at pynte den lille julestue herhjemme.

Vi er nået til den tredje julejournal, og denne gang vil jer vise nogle af mine kreative tiltag fra de tidligere år. Det skal lige pointeres, at jeg på ingen måde skal være en krea-blog, men jeg behøver ikke at lægge skjul på, at jeg elsker at være kreativ på alle mulige forskellige måder.

Det betyder også, at jeg ikke har opskrifter eller guidelines på de forskellige ting, som jeg har lavet tidligere, da mine idéer oftest opstår ud fra hovedet og deraf får jeg ikke taget billeder af selve processen (måske noget, som jeg skal øve mig på, hvis tingene har interesse). Men som sagt laver jeg som regel tingene ud fra hovedet, fordi jeg helt sikkert har set det et eller andet sted tidligere, og derigennem har ladet mig inspirere.

I min første julejournal talte jeg om bogen Grangivelig jul, og herfra har jeg virkelig fået gode idéer, og det vil I måske også fornemme på nogle af nedenstående tiltag. Derudover kan jeg anbefale at bruge Pinterest. Her kan I søge på alverdens ting!


Julejournal No. 3
Første del af mine kreative tiltag

I første omgang vil jeg tale lidt om, hvor geniale tørrede blomster er at arbejde med (ikke nødvendigvis kun til jul). Men tørrede blomster giver bare et helt andet udtryk, og så kan man skabe så mange fine ting med dem.

Særligt hortensiablomster er noget af det smukkeste, fineste og letteste at arbejde med til dekorationer. I har sikkert allerede set, hvordan mange er i gang på Instagram med de forskellige hortensiakranse.

Et godt tip er altid at tørre dem god tid inden julen nærmer sig, men det kan sagtens nås, hvis man stiller dem tæt på en radiator og uden vand, så plejer det at lykkedes for mig at tørre dem. Derefter er det en god idé at klippe dem i små klaser, hvorefter de så er nemme at arbejde med til en krans. På den måde kan man nemlig stadig binde ståltråd eller andet rundt om.

Jeg lavede i 2017 nedenstående krans ud af nogle tørrede hortensiablomster. Måske det er en smule for meget med de små juletræer i dag, men jeg synes det var ret hyggeligt til vores lille juleunivers dengang. blomsterne er bundet sammen med ståltråd rundt om en halmkrans. Jeg vil nok anbefale at bruge en krans af styropor (kan købes hos Stof&stil). De små juletræer er købt hos Søstrene Grene.


Sidste jul tog jeg et billede af denne smukke krans fra Lohmann Store – denne er også et godt bud, hvis man godt kan lide det helt enkelte og feminine udtryk. Den er lavet på en messingring, og jeg ved at Strups laver nogle rigtig fine, både i messing, chrom, hvid og sort. Find dem her.

Som I kan se fra den tidligere journal, så har jeg også lavet denne krans med piberensere. Jeg kan desværre ikke huske navnet på blomsterne, men det kan jo være hvilke som helst. Jeg har i blomstens midte kommet ståltråd igennem og på den måde snoet hver blomst på rundt om piberenseren. Jeg købte piberenserne i Søstrene Grene sidste år. Derudover har jeg tilbage i 2016 lavet dette billede med tørrede hortensiablomster i en Moeberamme. Det har jeg virkelig været glad for. Selv om det ikke er så julet, så tænkte jeg alligevel, at det skulle med, fordi det kunne jo være, at I kunne have lyst til at begive jer i kast med det. Moeberammerne kan købes lige her

Og nu til lidt andet… Ranken som I er flere der har spurgt på. Jeg har vitterligt syet den ud fra hovedet, og siddet med nål og tråd og lavet alle bogstaverne. Min tanke er at lave flere, men tiden skal lige være der. Det kunne være hyggeligt at skrive noget andet også, spørgsmålet er bare hvad.
Men selve ranken er lavet ud fra gamle stofrester, og stofbåndet er noget gammelt jeg har haft gemt. En god ting er i øvrigt altid at gemme sit bånd, man ved aldrig hvornår man kan få glæde af det. Så nemt som det nu skal være, så har jeg inde i hvert stykke syet en stor vatrondel i stedet for, at arbejde med ren vat eller alt muligt andet fra hobbyforretningen. Rankeidéen kom på en fredag aften, og derfor brugte jeg bare, hvad jeg havde herhjemme. Tanken er, at hvis jeg skal lave flere, så kommer det til at være på samme måde – jeg synes nemlig det har sin charme at lave gammelt julepynt ud af sine stofrester.

Foruden ranken, så har jeg også syet en julesok i år. Den er syet ud fra hovedet, men med udgangspunkt i min julesok fra House Doctor, som jeg købte sidste år.
Denne er lavet i brun fløjl, og så er det hvide stykke en gammel stofserviet som er syet på. Jeg synes dens kant var så fin, at den ville gøre sig sødt på en julesok. Kanten rundt om er mørkegrønt velourbånd, som er købt i Søstrene Grene. 

Sidste år lavede jeg også disse søde juletræer af piberensere. Noget så simpelt, og det eneste man skal gøre er, at sno piberenserne rundt om hinanden. Disse er købt i Søstrene Grene.Det sidste for i dag bliver adventskransen fra sidste år, som er inspireret af altid dygtige Stilleben. Jeg filtede forskellige dyr sidste år, og hang blandt andet det lille rådyr op på den smukke krans fra Ferm Living. Jeg glæder mig allerede til at finde den frem igen i år, og er du lige så vild med den, så kan du finde den lige her.

Derudover har jeg også selv lavet de små pompommer af nogle rester uldgarn. Og de andre papirophæng er fra Nordstjerne og Broste Copenhagen. Jeg har købt dem tilbage i 2017, men de kan helt sikkert købes igen i år. Jeg ved i hvertfald at Royal Copenhagen plejer at have dem fra Nordstjerne.

Sidste år hang jeg også de smukke ophæng op i vinduet, ja og så lavede jeg et alternativt julelandskab med træer og lys fra Søstrene Grene, og stager fra Royal Copenhagens juleafdeling. Jeg synes det ser så hyggeligt ud, at fylde vindueskarmen på den måde, og så ved jeg at ham jeg bor sammen med sætter utrolig stor pris på, at jeg i det mindste forsøger mig med en nisselandskab. Alt det med spejle og vat må vente lidt endnu ; )


Som afslutning på 3. julejournal, så håber jeg på, at kunne vise jer endnu flere kreative tiltag (hvis jeg finder tiden til det). Ellers kommer de kommende julejournaler til at handle om, hvilke julemarkeder man kan glæde sig til, hvordan jeg vil pynte julebordet i år, hvordan jeg pynter lejligheden i år, og ikke mindst kommer jeg med min ønskeliste til jul.

Hvis ikke du allerede skulle have set mine 24 bud på kalender- og adventsgaver, så kan du finde indlægget og information om alle gaverne lige her.

 

Tak fordi du læser med,
Kram og rigtig dejlig søndag,

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julejournal No. 2